Az első 100 millió : kézikönyv az anyagi függetlenség eléréséhez

Blog

56. FIRE találkozó

Bognár Balázs
2023.08.03 08:54
56. FIRE találkozó

56. Fire találkozó

Tegnap az 56. FIRE találkozón kinőttük a termet ???? Ezúttal 32en voltunk, 21-től 50 éves korig, már a legfiatalabb résztvevőnk is részvény befektető, de többen voltak akik még befektetések nélkül csak érdeklődnek a téma iránt, sőt, voltak akik csak pár napja kapcsolódtak be a FIRE csoportba, de már személyesen is eljöttek.
Erős András (youtube: extreme.portfolio.creator) tartott előadást az ő részvény kiválasztási rendszeréről, egy órában megismerhettük azt a 11 féle szűrőt, ami alapján ő válogat a befektetési célpontok között. Még ilyen sok és szigorú szempontok szerint is talált több jó célpontot. Az idő majd megmutatja, milyen hozamokat sikerül elérnie, időnként majd beszámol róla. Az előadás és a kérdések után több kis asztalra bomlottunk, szerintem ez a legjobb ezekben a találkozókban, mindenki tud a neki szimpatikus társasághoz csatlakozni, ismerkedni, beszélgetni, inspirálódni. Még a bemutatkozó körben is többen mondták, hogy nagy fájdalmuk, hogy nem tudnak a befektetésekről, pénzügyekről közeli ismerőseik körében beszélgetni. Így külön öröm, hogy most is többen jöttek a párjukkal, meg is beszéltük mennyire fontos egy párkapcsolatban a hasonló "pénzügyi értékrend" és az anyagi célok.
Több beszélgetésbe belehallgattam : mesterséges intelligenciával fejlesztett kripto kereskedési algoritmus, elektromos autók, 15perces és 4 órás chartokon technikai alapú kereskedés, etf versus egyedi részvényválasztás előnyök és hátrányok, ki tudja megverni a piacot, mi lesz az óriás tömegű állampapír sorsa, euró és dollár árfolyamok, legnagyobb nyerők és bukók, portfólió diverzifikáció számossága, diverzifikálás szolgáltatók között, és persze a mostani slágertéma az interactive TBSZ számla.
Remélem most is sikerült mindenkinek jól éreznie magát (megint 11kor ránk zárták a termet), érdekes beszélgetésekben részt venni és inspirálódni, hamarosan újra találkozunk. (várhatóan 13án vasárnap ugyanitt)